Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium Passende zorg voor mensen met kanker in Nederland: de rol van radiotherapie toen, nu en in de toekomst.

april 25

Praktische informatie;

Donderdag 25 april 2024|11.30u-16.00u | Universiteit Twente, Enschede
Het symposium vindt plaats in het Auditorium van het Technisch Medisch Centrum (gebouw 18)
Kosten; Deelname is gratis.

Wij nodigen u van harte uit voor een fysieke symposium “Passende zorg voor mensen met kanker: de rol van radiotherapie”. Dat wordt georganiseerd voorafgaand aan de promotieplechtigheid van Jelle Evers, junior clinical data scientist IKNL en promovendus aan de Universiteit Twente, waar hij zijn proefschrift: “Radiotherapy treatment patterns in the Netherlands: Insights from the Netherlands Cancer Registry” zal verdedigen.

In het gezamenlijke NVRO-IKNL project “Radiotherapie in Nederland – Inzicht middels overzicht” heeft Evers de trends in het toepassen van radiotherapie bij verschillende tumorsoorten in kaart gebracht op basis van data uit de Nederlandse Kankerregistratie. In de discussie van zijn proefschrift gaat hij daarnaast in op de te verwachten trends in de toekomst, op basis van projecties.

Het symposium gaat door in deze lijn: de toekomstige rol van radiotherapie met hierbij nieuwe technologieën en de tendens van passende zorg, ook in het kader van het Integraal Zorgakkoord. Hierbij komen thema’s zoals beeldvorming, de combinatie van bestralen en nieuwe geneesmiddelen en protonentherapie aan de orde.

Het symposium vindt plaats van 11.30 tot 16.00 uur in het Auditorium van het TechMed Centre. Aansluitend om 16.45 uur, met voorafgaand om 16.30 uur een lekenpraatje, verdedigt Jelle Evers zijn proefschrift in gebouw de Waaier van de Universiteit Twente te Enschede.

Een gedetailleerd programma is bijgevoegd.

Het definitieve programma wordt op een later tijdstip geplaatst op www.iknl.nl en www.utwente.nl/en/bms/htsr/.

Noteer 25 april 2024 alvast in uw agenda!
Via onderstaande link kunt u zich alvast aanmelden

Inschrijfformulier

Savethedate Symposium 25 april 2024- NL

Gegevens

Datum:
april 25