Dutch Breast Surgeon Course | Digitaal | 14 en 15 januari

Traditie getrouw organiseert de NVCO in januari 2021 alweer de 7e editie van de Dutch Breast Surgeon Course. Om wille van COVID-19 is het helaas niet mogelijk om live bij elkaar te komen op een mooie locatie in het land, maar nodigen wij u virtueel uit!

Donderdag 14 januari starten we om 13:30 uur met de onderwijsmiddag, verplicht voor differentianten met de mamma module en tevens interessant voor jongerejaars AIOS en oncologisch chirurgen.

Vrijdag 15 januari einde van de middag nodigen wij u uit deel te nemen aan de Dutch Breast Surgeon Course. Dit jaar een ingekort wetenschappelijk programma waarna u weer helemaal op de hoogte bent van de huidige stand van zaken. Het programma voor deze bijeenkomst is momenteel in ontwikkeling, maar wij informeren u hierover op korte termijn!
Indien u onderwerpen of studies heeft die u graag besproken wilt hebben, mail dan vóór 1 november 2020 naar: Nvco@heelkunde.nl 

Wij hopen u allen digitaal te ontmoeten op 14 en 15 januari 2021. Meer informatie over het programma voor beide bijeenkomsten en inschrijven volgt op korte termijn, houdt u hiervoor uw mailbox in de gaten.

Namens de WG mammachirurgie NVCO,

Sabrina Maaskant-Braat

Marjolein Smidt

Marie-Jeanne Vrancken Peeters

José Volders

 

Donderdag 14 januari 2021 : Onderwijsmiddag (13.00-17.30 uur)

Vrijdag 15 januari 2021 : Dutch Breast Surgeon Course (16.00-18.00 uur)

Onderwijsmiddag

Deel 1. Basiskennis voor ieder (toekomstig) oncologisch chirurg en toekomstperspectieven op drie gebieden:
1. Chemo- en immunotherapie
2. Hormonale therapie
3. Radiotherapie

Deel 2. Interactieve sessie: ” meerdere wegen naar Rome”
Tijdens deze sessie wordt middels casuïstiek bediscussieerd en gemotiveerd waarom er soms bij dezelfde casus verschillende behandelplannen geadviseerd worden tussen de Nederlandse MDO’s.
Ook worden de keuzes voor chirurgisch technische strategieën (sparend? type en lokatie incisie? oncoplastisch? etc.) per individuele chirurg bij de casus besproken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.