Werkgroep endocriene chirurgie

Missie

Onze missie is de Endocriene chirurgische zorg in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen vanuit het perspectief van veiligheid, doelmatigheid en kwaliteit.

Visie

Bestuur

Dr. S. Kruijff, voorzitter – NVCO | Onderwijs

Dr. T. van Ginhoven, secretaris – DTCG | DHSG | Bijniernet

Dr. E. Nieveen van Dijkum, penningmeester – ENETS | ESES

Dr. C. Smit, lid

Dr. M. Vriens, lid – NVVH

Dr. B. Bonsing, lid – DPCG

Dr. E. Postma, AIOS lid – VAGH | Onderwijs

E-mailadres: wec@heelkunde.nl

De werkgroep endocriene chirurgie bestaat uit chirurgen met als aandachtsgebied de endocriene chirurgie. Dit subspecialisme van chirurgie is complex en complicatie gevoelig. De werkgroep is daarom van mening dat er aandacht moet zijn voor opleiding en onderwijs op het gebied van deze facetten om te zorgen dat de endocriene zorg in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau wordt uitgevoerd.

 

De werkgroep richt zich het meeste op het organiseren van hoog kwalitatief onderwijs voor de generatie van de toekomst. Hiermee probeert zij enthousiasme te genereren bij de aankomende generaties chirurgen en de kwaliteit van de zorg op een zo hoog mogelijk niveau te houden.

Daarnaast is de werkgroep actief in diverse nationale en internationale netwerken om de kwaliteit van zorg, de opleiding en de wetenschap in de endocriene chirurgie verder te ontwikkelen.

Lidmaatschap

De werkgroep streeft er naar alle endocrien chirurgen te bereiken. Via de NVCO wordt er minimaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief verstuurd. Indien u deze wenst te ontvangen en u bent geen lid van de NVCO kan u zich hiervan aanmelden via het emailadres wec@heelkunde.nl

Congressen | Cursus

3 december 2020

24-26 april 2021

27-29 mei 20121

Dutch Thyroid Cancer Symposium

American Association of Endocrine Surgeons Annual Meeting

9th Biennial Congress of the European Society of Endocrine Surgeons

UMC Groningen

Birmingham (Alabama) – USA

Athene – Griekenland